Het verhaal van Old Amsterdam

 • Een karakteristiek verhaal

  Een karakteristiek verhaal

  Het verhaal van Old Amsterdam is er één van passie en toewijding. De oorsprong van deze karakteristieke kaas ligt in het einde van de negentiende eeuw. Waarbij een zoektocht naar de authentieke en rijke smaak van vroeger zou leiden tot één van de meeste geliefde kaasproducten ooit.

 • De ommekeer

  De ommekeer

  Tot aan de komst van de Afsluitdijk, in 1932, was de familie Westland een vissersfamilie. Op zoek naar een andere traditie wordt er gelukkig snel een nieuwe passie gevonden: kaas!

 • Een duidelijke missie

  Een duidelijke missie

  Lambert Westland heeft daarbij een duidelijke missie. Hij wil in het assortiment van Westland een kaas hebben die nét zo lekker is als de oude kaas die zijn moeder altijd meenam uit de Jordaan. Die kaas was hartig, een tikje zoet en bovendien heerlijk smeuïg.

 • Een goed bewaard familiegeheim

  Een goed bewaard familiegeheim

  Lambert begint te experimenteren met eigen recepten. Het blijkt moeilijk om de smaak en kwaliteit precies juist te krijgen. De familie geeft gelukkig niet op en na jaren van volhouden en experimenteren vinden ze uiteindelijk het unieke zuursel en speciale rijpingsprocedé die het specifieke karakter van deze oude kaas tot leven brengen. De exacte receptuur is een goed bewaard familiegeheim.

 • Tijdloze kwaliteit

  Tijdloze kwaliteit

  De bijzondere kaas krijgt een bijzondere titel: Old Amsterdam. Waarbij old verwijst naar de rijke smaak, maar ook naar de karakter van de kaas. Het Engels is bovendien een trots bewijs voor de exportkwaliteit van de kaas. Om het tijdloze karakter te benadrukken, wordt gekozen voor een opvallende zwarte korst.

 • Internationaal onderscheiden

  Internationaal onderscheiden

  In 1985 wordt Old Amsterdam officieel in Nederland geïntroduceerd. De kaas is een doorslaand succes in zowel binnen- als buitenland en sleept veel internationale prijzen in de wacht.

 • Het beste van toen, het beste van nu

  Het beste van toen,
  het beste van nu

  Tijdens de productie en rijping van de kaas wordt tegenwoordig gebruik gemaakt van de meest moderne apparatuur. Tegelijkertijd wordt er in de basis nog steeds gewerkt volgens hetzelfde ambachtelijke en kwalitatieve proces dat al eeuwen wordt gebruikt. Het vat samen waar de familie Westland voor staat: het beste van toen combineren met het beste van nu.

 • Kaas met karakter

  Kaas met karakter

  Tegenwoordig is Old Amsterdam nog steeds de oude kaas met het sterke karakter. De rijke en intense smaak is én blijft het resultaat van die lange zoektocht naar een authentieke receptuur. Old Amsterdam, één brok karakter, geboren uit pure passie voor kaas!