Cheesecake met peer, tijm en Old Amsterdam Geitenkaas
Old Amsterdam in een nagerecht? Jazeker! Probeer onze geitenkaas eens in een cheesecake. Het zorgt voor een volle, gebalanceerde smaak, zonder dat je echt alleen kaas proeft.
Old Amsterdam in een nagerecht? Jazeker! Probeer onze geitenkaas eens in een cheesecake. Het zorgt voor een volle, gebalanceerde smaak, zonder dat je echt alleen kaas proeft.
Verwarm de oven voor op 160°C en vet een taartvorm (Ø 23 cm) in. Smelt de boter in een steelpannetje. Maal de koekjes fijn in een keukenmachine. Voeg de gesmolten boter toe en maal nog even door totdat de boter gelijkmatig is opgenomen door het koekmengsel. Verdeel dit gelijkmatig over de taartvorm en druk het stevig aan op de bodem en langs de randen. Zet het 10 minuten in de voorverwarmde oven. Maak de keukenmachine schoon en meng hierin de ricotta met de suiker, de eieren, de Old Amsterdam Geitenkaas, de citroenrasp en de blaadjes van 2 takjes tijm. Giet het mengsel op de taartbodem. Schil de peren, snijd ze in kwarten en verwijder de klokkenhuizen. Snijd de peren in parten en verdeel ze over de taart. Schuif de cheesecake in de oven en bak hem in 45 minuten gaar. Zet de oven uit en laat de cheesecake met de deur op een kier in de oven afkoelen tot kamertemperatuur. Laat hem vervolgens verder afkoelen in de koelkast. Ris de blaadjes van de overgebleven tijm en garneer de cheesecake hiermee.