Krabkoekjes met munt, bosui en Old Amsterdam
We noemen het krabkoekjes, want dat bekt lekker, maar we gebruiken voor dit recept gewoon surimisticks. Is dat je te camp, dan kun je ook rivierkreeftjes of garnaaltjes gebruiken.
We noemen het krabkoekjes, want dat bekt lekker, maar we gebruiken voor dit recept gewoon surimisticks. Is dat je te camp, dan kun je ook rivierkreeftjes of garnaaltjes gebruiken.
Klop de eieren los en meng ze in een kom met het meel en het zout. Trek de surimistukjes los en schep ze met de doperwtjes en de kaas door het eimengsel. Hak het pepertje fijn, snijd de bosui in ringetjes en de muntblaadjes in dunne reepjes, en voeg ze toe aan het mengsel. Verhit een laagje olie in een koekenpan en schep er een aantal eetlepels van het mengsel bij. Druk de koekjes enigszins plat. Bak ze in 3-4 minuten aan één kant mooi bruin, keer ze om en bak ook de andere kant bruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Meng de tabasco door de ketchup en snijd de limoen in partjes. Serveer dit bij de nog warme krabkoekjes.