Bereiding
Zeef de bloem boven een kom en voeg het zout toe. Snij de boter in kleine blokjes en voeg toe aan de bloem. Wrijf het geheel tussen je vingers tot een kruimelig deeg. Voeg één ei en het water toe. Blijf kneden tot er een mooi glad deeg ontstaat. Voeg indien nodig nog 1 el koud water toe. Kneed het deeg tot een bal. Laat voor 30 minuten rusten in de koelkast in een kom met een theedoek er over.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges. Snij de asperges in stukken van ca. 3 centimeter. Meng in een kom met olijfolie, peper en zout en grill kort in een hete pan. Klop de rest van de eieren los met de crème fraîche. Rasp de kaas en roer door het eimengsel, hou een klein beetje apart voor de bovenkant. Rasp de gele schil van de citroen en pers de rest uit. Roer de citroenrasp en 3 eetlepels sap door het eimengsel. Breng op smaak met peper en zout. Bestuif het werkblad en de deegroller met bloem. Rol het deeg uit.
Steek met de open kant van de quichevormpjes deegrondjes uit en vet de vormpjes in met boter. Bekleed de vormpjes nu met het deeg. Prik gaatjes in de bodem. Giet het ei/kaasmengsel in de quichevormpjes, leg de aspergestukjes in het mengsel en strooi nog wat van de overgebleven kaas over de quiches. Bak in ca. 30 minuten in de oven goudbruin en gaar.