Old Burger met pancetta, gekaramelliseerde rode ui, spicy mayo en Old Amsterdam
Een goed stuk brood, een sappige burger en een dikke plak Old Amsterdam. Dat is pas écht genieten!
Een goed stuk brood, een sappige burger en een dikke plak Old Amsterdam. Dat is pas écht genieten!
Snijd de ui in ringen. Smelt de boter en bak hierin de uien met de suiker. Laat de suiker karamelliseren, blus hem af met balsamicoazijn en gaar hem nog 5 minuten op zacht vuur. Breng op smaak met zout en peper. Meng hierna de mayonaise met de pimentón. Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Meng het vervolgens met de kikkoman en de worcestershiresaus en voeg naar smaak zout en peper toe. Vorm ballen van zo’n 180 gram per stuk en druk die plat tot burgers. Bestrijk ze met olijfolie en bak de burgers in een koekenpan in 4-5 minuten per kant mooi bruin. Bak intussen in een andere pan de pancettaplakjes licht krokant. Leg de plakjes pancetta en de plakjes Old Amsterdam op de burgers, scherm ze af met een deksel en laat de kaas in ongeveer 30 seconden smelten. Snijd de tomaat in vier dikke plakken. Bestrijk 4 sneden brood lekker dik met de spicy mayonaise. Bouw nu de burgers: eerst een blaadje sla, vervolgens een plak tomaat, dan de burger en ten slotte bovenop een pluk gekaramelliseerde uienringen.