• Over Old Amsterdam
  • Onze producten
  • Recepten
  • Nieuws en acties
  • Contact
  • Nederlands
  • Français
  • Nederlands
  • Français
Pastinaakfriet met Old Amsterdam en gepofte knoflookdip
Terug naar het overzicht

Pastinaakfriet met Old Amsterdam en gepofte knoflookdip

30 minuten4 personen

Ingrediënten

Voor de pastinaakfrietjes
  • 200 g pastinaak
  • 50 g oude kaas
  • 5 takjes verse tijm
  • Olijfolie
Voor de gepofte knoflookdip
  • 1 bol knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 2 el mayonaise
  • 2 el zure room
  • ruim zout en peper
  • 1 tl gedroogde rozemarijn

Bereiding

Schil de pastinaken en snij ze in frietjes. Verwarm de oven voor op 220 °C. Verdeel de pastinaakfrietjes over een met bakpapier beklede ovenschaal en besprenkel ze met olijfolie. Kruid ze lichtjes met zeezout en zet ze in de oven. Haal ze er na 15 à 20 min even uit, hussel alles om, verdeel de kaas er over en laat de kaas lekker smelten en knapperig worden voor nog ongeveer 10 min.

Gepofte knoflookdip

Begin met de knoflook: verwarm de oven voor op 150 graden. Haal de teentjes los en leg ze op een stuk aluminiumfolie. Pellen hoeft niet. Doe de olie erbij en vouw het pakketje losjes dicht. Knijp de bovenkant samen zodat het helemaal gesloten is. Leg het in de oven en pof het in ca. 60 minuten gaar. Laat de teentjes daarna iets afkoelen en knijp de knoflook uit de schilletjes in een kom. Prak ze goed fijn. Schep de mayonaise en zure room erbij en breng het met op smaak met zout, peper en rozemarijn.

Is het geen pastinaak seizoen of is pastinaak niet helemaal jouw ding? Dan kun je natuurlijk ook gewoon een aardappel of zoete aardappel gebruiken. Succes gegarandeerd!

Print dit recept
Deel dit recept met je vrienden
  • Privacyverklaring
  • Algemene voorwaarden
  • Veelgestelde vragen
  • Westland Kaas Groep B.V.
  • Land
    • Nederland
    • België
    • Duitsland
    • Spanje
    • Verenigde Staten
    • United Kingdom