Risotto kroketjes met saffraan mayonaise
Wij zijn fan van deze risotto kroketjes met Old Amsterdam geitenkaas en saffraan mayonaise. Heerlijk voor bij de borrel.
Wij zijn fan van deze risotto kroketjes met Old Amsterdam geitenkaas en saffraan mayonaise. Heerlijk voor bij de borrel.
Risotto kroketjes:
Verhit één eetlepel olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Snij de knoflook en sjalot fijn en fruit glazig in de pan. Bak de rijst kort mee tot hij glazig wordt en blus af met witte wijn. Laat de wijn kort verdampen. Voeg nu lepel voor lepel de bouillon toe tot deze helemaal is opgenomen door de rijst. De risotto is in ca. 20 minuten gaar. Rits de tijm van de takjes en roer door de risotto. Breng op smaak met zout en peper. Rasp de Old Amsterdam Geitenkaas en roer door de risotto. Doe de deksel op de pan en laat voor ca. 5 minuten rusten. Haal de deksel van de pan en laat de risotto volledig afkoelen tot hij helemaal koud en stevig is. Vorm dan met je handen ca. 30 kleine kroketjes. Druk ze stevig aan zodat ze tijdens het frituren niet uit elkaar vallen. Verwarm de frituurolie op 180 °C. Klop het ei los in een schaaltje en doe het paneermeel in een ander schaaltje. Rol de kroketjes door het ei en vervolgens door het paneermeel. Frituur ca. 3 minuten tot de kroketjes een goudbruin korstje hebben. De kroketjes smaken extra lekker met wat saffraan-mayonaise.
Saffraan mayonaise (optioneel):
Klop de eidooiers luchtig met een mixer of garde. Voeg de azijn, mosterd, water, zout en peper toe. Druppel, onder constant kloppen, langzaam de olie er doorheen. Week de saffraandraadjes kort in ½ el warm water. Rooster de saffraandraadjes vervolgens op laag vuur in een droge koekenpan. Voeg het citroensap toe en zet het vuur uit. Doe het saffraan-citroensap in een kommetje en laat voor ca. 10 minuten staan om de smaak er goed in te laten trekken. Meng nu het citroensap met saffraan door de mayonaise.