Salade van Granny Smith, Old Amsterdam Geitenkaas en hazelnoten
Granny Smith is fris en zuur, maar heeft ook florale tonen die het beste in Geitenkaas naar boven halen. De romige hazelnoten maken dit simpele gerecht helemaal af.
Granny Smith is fris en zuur, maar heeft ook florale tonen die het beste in Geitenkaas naar boven halen. De romige hazelnoten maken dit simpele gerecht helemaal af.
Was de appels en snijd ze met behulp van een mandoline of kaasschaaf in dunne plakken. Besprenkel de schijfjes met het sap van een citroen, zodat ze niet verkleuren. Schaaf dunne plakken van de Old Amsterdam Geitenkaas, zo’n 150 gram. Hak de bieslook fijn en pluk de topjes van de dille. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan bruin en hak ze grof. Schik de appelschijfjes en de geitenkaasplakken op een mooie grote schaal en bestrooi ze met de gehakte hazelnoten en de kruiden. Maak het geheel af met een sliert hazelnootolie en serveer direct.