Salade van roodlof en kip met schaafsel van Old Amsterdam
Deze salade is een echte vitaminebom, de blauwe druiven vormen een lekkere zoete tegenhanger van de ziltige kaas. Ideaal voor kip-leftovers. Heb je geen kipkliekjes, gebruik dan kippendijen.
Deze salade is een echte vitaminebom, de blauwe druiven vormen een lekkere zoete tegenhanger van de ziltige kaas. Ideaal voor kip-leftovers. Heb je geen kipkliekjes, gebruik dan kippendijen.
“Deze salade is een echte vitaminebom, de blauwe druiven vormen een lekkere zoete tegenhanger van de ziltige kaas. Ideaal voor kip-leftovers. Heb je geen kipkliekjes, gebruik dan kippendijen.
Zout en peper de kip. Verwarm 2 el olijfolie in een pan met dikke bodem en bruin de kip rondom aan. Zet het vuur zacht, voeg een scheutje water toe en laat de kip in 30 minuten gaar worden (voeg eventueel extra water toe als de kip droogkookt). Laat afkoelen en snijd het vlees in repen. Halveer de roodlofstronken in de lengte en verwijder de kern. Snijd ze overlangs in reepjes. Verwijder de nerven van de bleekselderij en snijd deze in schuine dunne ringetjes.
Maak een vinaigrette door mosterd, mayonaise en azijn met een snuf zout en een draai peper te mengen. Voeg dan de resterende olijfolie toe en klop alles tot een egale dressing. Meng in een kom de roodlof, frisée en de bleekselderij met de vinaigrette. Verdeel het over vier borden, leg er geplukte kip en druiven op, bestrooi het met fijngehakte peterselie en maak af met schaafsel van Old Amsterdam.