Tortilla met paddenstoelen, paprika en Old Amsterdam
15 minuten4 personen
Twee tortilla’s op elkaar met smeltende kaasinhoud van Old Amsterdam heet volgens de Mexicanen een quesadilla. Hoe je ‘m ook noemt, deze latinotosti is in parten gesneden een tapa met instant succes.
Bereiding
Snijd de ui in ringen, de paddenstoelen in kwarten en de paprika in repen. Verhit 2 el olijfolie en bak de ui glazig. Voeg de paprikareepjes toe en bak ze zo’n 5 minuten totdat de groenten zacht zijn. Neem alles uit de pan. Verhit opnieuw 2 el olijfolie en bak de paddenstoelen bruin. Meng ze met de paprika en breng het geheel op smaak met zout en een snuf cayennepeper.
Leg nu een tortilla in de pan. Bestrooi hem met een laagje kaas, schep er een deel van het paddenstoelenmengsel op, dan wat zure room en strooi er vervolgens weer wat kaas over. Dek hem af met een tortilla en druk hem aan met een spatel. Als de onderste laag kaas is gesmolten, keer het geheel dan om (leg je hand eventueel op de bovenste tortilla ter ondersteuning) en laat de andere kant bruinen en de kaas smelten. Herhaal dit met de andere twee tortilla’s. Snijd ze met een scherp mes in 4 parten, lepel er zure room over en bestrooi ze met fijngehakte bieslook en koriander.