Witlof rolletjes met ham, bechamelsaus en Old Amsterdam
Ouderwets lekkere witlof met ham en Old Amsterdam!
Ouderwets lekkere witlof met ham en Old Amsterdam!
Was de stronken witlof en snij de slechte stukken weg. Kook de stronken met wat zout 10 minuten met het deksel op de pan. Giet af en snij in de lengte half door. Verwijder met een mes circa één cm van de onderkant. Wikkel een plakje ham om elke half stronkje. Beboter een ovenvaste schaal en leg hierin de stronkjes naast elkaar. Verwarm de over voor op 200 ºC. Maak een bechamelsaus de bechamelsaus. Verhit in een pan de boter tot deze gesmolten is en heet. Zorg ervoor dat de boter niet bruin kleurt. Roer met een garde de bloem door de gesmolten boter, zodat de bloem met de boter gaat binden en er een dikke pap ontstaat. Giet nu een klein scheutje melk erbij en blijf roeren tot de melk helemaal is opgenomen. Herhaal dit tot de mek op is en er een gladde saus is ontstaan. Rasp de kaas en roer 100 gram door de saus. Laat de saus 5 min. doorkoken onder voortdurend roeren, zodat de bloem smaak verdwijnt. Strooi er op het laatst de zout, peper en nootmuskaat doorheen. Giet de saus over de stronkjes zodat ze goed bedekt zijn met de saus. Strooi de overige kaas over het gerecht en bak ca. 25 minuten in de oven, totdat de saus flink kookt en lichtbruin is geworden. Dien meteen op.